Fem designklassikere inden for stole du skal kende

Når det kommer til stole, findes der faktisk allerede flere designklassikere. Disse stole er skabt af visionære designere, der har formået at skabe en stol, der både var fantastisk i sin skabelsestid såvel som nu. Det er stole, der formår at kombinere både komfort, æstetik og funktionalitet. Derfor har stolene også bevaret deres popularitet gennem en årrække.

Hvis du sætter pris på godt design, er der fem klassikere, som du bør kende til. De er alle stole, der er skabt af danske designere. Og så har stolene været kendt for deres fantastiske design i årevis. Netop derfor anses de i dag som designklassikere, der vil pynte i enhver stue.

1: Lille Petra lænestolen

En stor designklassiker inden for stole er Lille Petra lænestolen. Denne stol er designet af Viggo Boesen, og blev introduceret til verden for første gang i 1938. Derfor har lænestolen også flere årtier på bagen, men den er stadig ligeså relevant og smuk i dag.

Derfor er Lille Petra også verdenskendt. Særligt for dens meget indbydende udseende med en fantastisk polstring, der bare inviterer enhver til at sætte sig ned i stolen. Stolen har en afrundet og kompakt form, der gør den velegnet til både stuen såvel som soveværelset.

Lille Petra stolen fylder heller ikke særligt meget størrelsesmæssigt, hvilket gør det nemt at finde plads til den i langt de fleste hjem.

Med sit enkle og organiske udseende er stolen en flot udsmykning, der passer til stort set alle hjem. Faktisk harmonerer det enkle design perfekt med nutidens minimalisme. Derfor er det uden tvivl også en klassiker, der vil være populær i mange år fremadrettet.

Hvis du overvejer at købe en Lille Petra lænestol, kan du også være så heldig at finde en matchende puf. Enkelte af modellerne har nemlig en puf, der både matcher i farven og polstringen.

2: Børge Mogensens skalstol

En anden designklassiker inden for stole er Børge Mogensens skalstol. Det er en spisebordsstol, som Børge Mogensen designede tilbage i 1950. Selvom det efterhånden gør skalstolen til en ældre model, er den stadig både relevant og moderne i flere hjem verden over. Det skyldes, at det lykkedes Børge Mogensen at skabe et tidløst design, da han skabte stole.

Egentlig er Børge Mogensen mest kendt for at skabe møbler med andre linjer, end dem du ser på skalstolen. Skalstolen er mere afrundet, hvor Mogensen er mere kendt for sine firkantede stole og sofaer. Men ikke desto mindre er skalstolen ét af Børge Mogensens største kreationer. Hvis ikke den største.

Skalstolen var i sin tid lidt af en revolution, der brød med hvordan en spisebordsstol burde se ud. Sidenhen er stolen gået hen og blevet et decideret ikonisk værk, hvor både æstetisk design og naturlige materialer spiller sammen på smukkeste vis.

Stolen er kendt for sit karakteristiske ryglæn, der danner en organisk skal. Denne skal læner sig lidt tilbage og fjedrer lidt. Det er netop denne del af designet, der gør stolen yderst behagelig at sidde på.

Desuden findes stolen i flere forskellige farver. Hvis du derfor overvejer at anskaffe dig denne formidable stol til dit hjem, har du altså rig mulighed for at finde den helt rette farve.

3: Ægget

Du kan ikke snakke om designklassikere inden for stole, uden at nævne den legendariske Ægget fra Arne Jacobsen. Ægget er nemlig et mesterværk inden for klassiske stole. Stolen blev skabt af Arne Jacobsen i 1958. Derfor er det også en stol med mange år bag sig, men det gør absolut ingenting. Stolen har vist sig at være et fantastisk møbel, og derfor er det også en velkendt klassiker inden for dansk design – hele verden over.

Ægget er kendt for sin organiske og skulpturelle form, der ikke var blevet set før da. Arne Jacobsen formåede at skabe stolen ved at eksperimentere med både gips og metaltråd hjemme hos sig selv. Jacobsens eksperimenter virkede, og i dag anses stol som en decideret monumental bedrift og et flagskib inden for dansk design.

Hvis du leder efter en helt særlig lænestol til dit hjem, er Ægget et godt bud. Med sit særegne design passer den godt til langt de fleste hjem. Desuden har du mulighed for at vælge blandt flere forskellige varianter af Ægget. Derfor vil du helt sikkert også kunne finde en farve, der harmonerer med farvevalget i dit hjem.

Du har i øvrigt også mulighed for at købe en matchende fodskammel med til stolen. På den måde opnår du den optimale komfort, når du sidder i stolen. Også skamlen findes i flere forskellige varianter. Blandt andet kan du vælge, om den skal være polstret med stof eller læder.

4: Syverstolen

Arne Jacobsen har også skabt en anden designklassikere inden for stole; nemlig Syverstolen. Stolen blev sat i produktion i år 1955 og er i dag en af de mest solgte stole i verden. Det skyldes, at stolen har et både enkelt og tidløst design, der passer til både en klassisk såvel som moderne indretning.

Syverstolen er en enkelt stol, der egner sig godt til flere forskellige formål. Derfor bliver stolen også flittigt brugt i både private hjem, restauranter, konferencelokaler og så videre. Desuden findes stolen også i flere forskellige farver, så du har mulighed for at vælge en nuance, der komplementerer indretningsstilen i dit hjem.

Syverstolen er formpresset, hvilket giver dig en stor komfort. Desuden kan du helt selv vælge, om du gerne vil have armlæn på stolen. Den findes nemlig både med og uden armlæn. En anden stor fordel ved stolen er, at den er nem at stable. Blandt andet derfor bliver den ofte anvendt i større lokaler, såsom konferencelokaler. Det er nemlig nemt at stable stolen, så pladsen i rummet bliver frigivet.

Hvis du overvejer at anskaffe dig en Syverstol, er det ikke blot farverne du kan vælge imellem. Du har også mulighed for at vælge blandt flere forskellige tekstiler og lædertyper. Derfor er der altså rig mulighed for at få en variant af denne klassiker, uden at gå på kompromis med udtrykket i din bolig.

5: Folkestolen

En femte, men stadig meget velkendt klassiker inden for stoledesign, er Folkestolen. Den blev skabt af Børge Mogensen i 1947. Stolen er kendt for sit flotte håndflettet sæde, der er skabt af papirgarn. Formålet med skabelsen af stolen var at kreere en stol, der kunne bruges af den menige mand i forskellige hverdagssituationer. Derudover ønskede Mogensen også at basere stolen på dansk snedkerhåndværk. Netop derfor fik stolen også sit navn; Folkestolen.

Stolen er kendt for sin store alsidighed og enkle design. Det er også disse egenskaber, der har været med til at gøre stolen til en tidsløs klassiker, der passer til ethvert hjem. Blandt andet kan du både anbringe stolen i stuen, såvel som køkkenet eller udestuen.

Folkestolen er nemlig blevet skabt til at kunne anvendes i hverdagen. Derfor besidder stolen også en kvalitet og holdbarhed, der gør det muligt at anvende Folkestolen igen og igen.

Hvis du derfor leder efter en designklassiker inden for stole, som du kan anvende i hjemmet i mange år, vil Folkestolen altid være et fortræffeligt valg. Med sit design passer stolen også til langt de fleste indretningsstile i hjemmet. Særligt, hvis du sætter pris på naturlige materialer og et naturligt udtryk, vil du elske denne klassiker fra Børge Mogensen.

Menu
Top