Udgivet i Dit Hus og Have-Magasin

Kan man bruge en almindelig stol til hjemmekontoret eller bør man købe en kontorstol?

Af Skalstol.dk

Arbejder du på hjemmekontor? Studser du over, hvilken stol som er den bedste for dig at sidde i? Det er fristende bare at hive spisebordsstolen frem og arbejde på den, men er det den bedste ide? Der er naturligvis mange penge at spare, hvis man bare genbruger de stole, som man alligevel har stående derhjemme. 

Dog er det vigtigt at huske på, hvad der er bedst for vores kroppe. Hvis du bruger mange timer på en stol om dagen, så skal du gøre dig overvejelser om, hvilken stol som giver din krop den bedste støtte. Hvis du er i tvivl om, hvilken stol du skal vælge så læs med i denne artikel. 

Dårlige stole leder til rygproblemer

Vidste du at 80% af alle danskere har oplevet rygproblemer i deres liv? Det er et utrolig højt tal taget i betragtning af, hvor alvorlige rygproblemer faktisk kan gå hen og blive. Ofte skyldes disse rygproblemer, at vi sidder alt for meget ned i løbet af dagen. 

Hvis du har et arbejde, som for eksempel et kontorarbejde, hvor du ikke bevæger dig særlig meget, så kan det gå udover din ryg. Det er ikke kun det at sidde, som er synderen for rygproblemer, det gælder også hvad du sidder på. Ubehagelige stole med dårlig støtte kan ødelægge vores krops naturlige postur, hvilket ofte går udover ryggen og leder til slemme smerter. Så hvordan undgår vi at skade vores ryg, når vi sidder på hjemmekontor?

Mere end bare en stol

Kan man bare bruge en almindelig stol på sit hjemmekontor? Naturligvis. Er det en god ide? Højst sandsynligt ikke. Hvis du arbejder på en kontor, så anbefales det kraftigt at du investerer i en god kontorstol. Vores kroppe holder ikke til at sidde stille over længere tid, hvis ikke vi sidder i en stol, som støtter vores ryg, nakke og skuldre. 

Forestil dig at skulle sidde på en hård spisestol dagen lang foran en computer - det er ikke fordelagtig. Selvfølgelig kan du sagtens sidde ved spisebordet i en time eller to uden, at du udsætter din ryg for fare, men du skal helst ikke sidde der over længere tid. En ordentlig kontorstol er en investering, som din krop vil takke dig for og mange steder kan man godt få en billig kontorstol, så det behøver ikke at gøre ondt på pengepungen, når du investerer i ordentlig komfort. 

Hvad definerer en god kontorstol

Bør du købe en kontorstol til dit hjemmekontor? Hvis du går op i din krop og egen komfort så er det et absolut must! Når det er sagt, så kan vi tale om, hvad der egentlig definerer en god kontorstol. Kontorstole er der nemlig mange af. Du kan købe en nede i supermarkedet, bestille en online eller købe den brugt på DBA.

Men ingen kontorstole er fuldstændig ens, og hvis du gerne vil investere i ordentlig kvalitet, så skal du kigge på følgende ting:

  • Kan stolen justeres i højden?
  • Har den et polstret sæde?
  • Kan armlænene justeres?
  • Er stoffet åndbart for kroppen? 
  • Har stolen god støtte ved ryglænet?

I bund og grund er spørgsmålet: er stolen ergonomisk? Ergonomiske stole er stole, som kan indstilles, så de passer bedst til din krop. Ingen kroppe er ens, og derfor findes der ikke et enkelt stoledesign, som er perfekt for alle. Derfor er det utrolig vigtig, at din kontorstol kan indstilles efter dine behov, din højde og dit skrivebord.

En god kontorstol er en investering

Det er da også besværligt at man skal ud og købe flere stole, når nu der står 6 perfekte spisestole og 2 lænestole ude i stuen. Men husk på at en kontorstol er en investering for livet, og det er også en investering i din egen krops sundhed. Din ryg vil takke dig for det, hvis du sørger for at sidde ordentlig på de lange kontordage. Selvom de bedste kontorstole godt kan koste et par tusinde, så kan du sagtens finde billigere modeller, der passer til dit budget. 

I sidste ende kan det blive det vigtigste møbel, som du har i dit hus. Især hvis du arbejder på hjemmekontor kan du snildt bruge timevis i en siddende position, og så er det ekstra vigtig at have en god stol at sidde i dagen lang. Selvom du har en rigtig god stol at sidde og arbejde i, så husk at tage nogle gode pauser i løbet af din arbejdsdag. Kom op og stå, stræk dig ud, lav nogle rygøvelser eller gå en kort tur - din krop vil takke dig for det!

Komforten og æstetikken

En god kontorstol behøver ikke være en øjebæ på dit kontor, bare fordi den skal være praktisk. Hvis du går op i æstetikken i dit hjem, så skal alle møbler gerne passe til den gode stil. Producenter af gode kontorstole ved nøjagtigt, hvor vigtig det er også at have æstetikken i mente, når de designer kontorstole.

Du kan gå efter det klassiske sorte design med armlæn, eller du kan gå den mere spraglede vej og købe noget farverigt eller mønstret. Dog kommer det udseendemæssige altid i anden række. Det ergonomiske design skal selvfølgelig være din top prioritet. 

I sidste ende er det vigtigste, at du kan klare en arbejdsdag på hjemmekontoret uden at få ondt i ryggen. Derfor er det altid den bedste ide at investere i en god kontorstol. 

Find det du mangler på skalstol.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 24 produkter fra mere end 14 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 33 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-24 09:09:11.

24
Produkter
14
Forhandlere
33
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.